Sunday, December 25, 2011

best i ever had...

So you sailed away
Into a grey sky morning
Now I'm here to stay
Love can be so boring

Nothing's quite the same now
I just say your name now

[Chorus]
But it's not so bad
You're only the best I ever had
You don't want me back
You're just the best I ever had

So you stole my world
Now I'm just a phony
Remembering the girl
Leaves me down and lonely

Send it in a letter
Make yourself feel better

[Chorus]
But it's not so bad
You're only the best I ever had
You don't need me back
You're just the best I ever had

And it may take some time to
Patch me up inside
But I can't take it so I
Run away and hide
And I may find in time that
You were always right
You're always right

So you sailed away
Into a grey sky morning
Now I'm here to stay
Love can be so boring

What was it you wanted
Could it be I'm haunted

[Chorus]
But it's not so bad
You're only the best I ever had
I don't want you back
You're just the best I ever had
The best I ever had
The best I ever

Wednesday, December 7, 2011

terase ke??

sensitip la skank nie.. abes ngan sume org ak nak terase.

nite..

tata

Sunday, December 4, 2011

Sabah bah...

4/12/2011

4.00 pm - arrive at KK

amboi2.. sonok la tu baby n syirah.. kecik2 dah nek belon.. kak ct n abg adam bwk fmly g holiday kat sabah.. g tgok besan.. membakut x silap nme tempat abg adam.. kemain adek2 ak.. x g sabah lagi da abes dwet shoping kasut, bju sume.. eden nie tgok jer.. mak n ayah la rjin melayan adek2.. ritu tem balik umah mak dah kelam kabut cari beg mne nak bwk, bju mne nak pakai.. amboi2.. pastu dah set lam pale nak beli itu ini.. ayah awal2 da amek cuti.. besela tem cuti sek kalo lmbt book cuti mmg x dpt la.. kak n abg adam pas kawen ritu tros g usha tiket.. even dah usha tiket awal pon still mahal gak tiket..

-- perkahwinan bukanlah suatu perjudian.. berkahwinla kamu dengan niat kerana Allah.. insyaAllah segala mudah diatur Allah.. jodoh, rezeki semuanya diatur Allah--



Alhamdullilah, selepas akak kawen.. rezeki makin betambah.. bkn saja rezeki diorg, tetapi rezeki family gak.. thnx for d car n holiday trip( even intan n nabil x leh nak ekot).. taun ni family sye dah betambah lagi sorg, next year.. jeng2.. tambah lagi.. akak nek flight lek lok.. jge kesihatan.. ritu dah la intan sorg je men netbal, akak dah x bleh.. next year intan dpt elaun tem intern leh la inten beli baju baby byk2.. hihi..



Ahmad Norman Khalis- sye nak nek belon ngan awak.. x kesah la, melbourne ke mne ke.. hihi..

Wednesday, November 23, 2011

one Miss Call..

1 miss cal from....03-xxxxxxxxx

sape pulak kol pagi2 nie.. ok kol balik..

sy: hello..
03: hello.. cik intsn shafinaz ke?
sy : ye sy
03 : lagi 2 minute sy kol cik intan balik k..
sy: ok( sapekah)

ble sampi kat lab

calling from 03-xxxxxx

03: assalamualaikum.. cik intan shafinaz ke:
sy: ye sye...
03: sy ad terime application untok intern dri cik intan..
( after 1 minute lbh sket Q.A session)
03: mcm ni la cik intan.. r u ready for working area??
sy: ( berpk sejenak).. ya, i'm ready..
03: later i kol u back k.. tq cik intan.. assalamualaikum

kne tggu untok 2nd call.. ntah dpt ke x, doa banyak2..

03-xxxxxx tu senanye...




tetibe ase mcm salji tron.. nak jerit je. tapi xleh.. simpn jer..

dis my second call for intern.. mak pesan sabo, pk dulu. ni pon x confem lagi.. lmbt lagi nak intern..

mmg nme kau beso, sume knl.. tapi kalau dpt still 50-50..

en. aril iremi: kalo nak support transport sye pon bleh jugak.. tpi jgn potong elaun sye k...

Monday, November 14, 2011

soulmate...


Tu la, dulu nak sgt dok jauh2 dri umah.. rasakan sekarang.. huhu.. 3 taun dah dok pahang. jauh nor la.. umah utagha nun, x tau la cmno leh dok pahang nie..nak je tiap2 minggu balik umah. tapi tiket sekali balik je nak dekat rm50.. kalo pi balik.. satus abes.. pakei dwet pt je pon.. nak balik cano la ai.. sekarg dah sem7.. final sem nnt intern.. mmg dah apply tempat intern, kalo bleh nak dok umah je tem intern, sng tros keje.. xyah nak pk sal umah2 sewa plak pas nie.. pas company A, company B plak kol.. ad yg wat duno je. ad yg ok tu Alhamdulillah la.. tapi tu la, sem ni kne ciapkan thesis.. seb bek SV cool.. lab sume dah settle cume skank kne wat finishing tok thesis.. nek juling mata ni tgok journal.. kadang2 tensen sorg2.. nak ngadu kat mak jauh kat utagha, pakwe nun kat selatan.. membe ad prob masing2.. naseb bek ad teman yg sudi denga 24 hours, teman yg x penah bosan dengar keluhan hati, Dia x penah jauhkan diri.. makin ak rapat, makin Dia hampir.. Dia ni soulmate ak yg paling2 rapat.. xde yg len selain Dia..


second soulmate, orang Perak.. dah kawen.. ank 5.. kawen atas pilihan orang tua.. ni mmg rapat.. dari lam perot lagi dok kawan ngan die nie.. xleh nak klentong sket pon mesti kantoinye lah.. sebabkan die nie mmg rapat abes ngan ak, so ngan 1 family die ak kamcing( rapat).. temasukla husband die.. xde dwet ke, saket ke, sal edu.. ak mmg ske cite kat husband die.. besela, laki kalo ngan pompuan kan cair.. mintak ape pon mesti dapat tapi mintak bende yg possible la.. mintak kete sebijik mmg mkn hati la pastu..


my next soulmate ni very spesel.. ssh nak cri nie.. mak die klate, ayah die JB.. die ni seb bek lahir kat JB.. ad mix arab+ bugis+klate.. skank nie dah nk jdi cm korea pulak.. tgokla nnt jdi cmne.. die ni mmg kne byk sabola. tu la spe suh kawan ngan pompuan.. pompuan ni ad tem2 die emotional.. mmg soulmate yg third ni la jdi mangse.. kesian la ke die.. die pnh dtg umah sekali je tem akak ak kawen.. kne buli tem tu, mcm die plak penganten.. ptg kenduri muke die la yg nolong susun2 meje.. abes bju kemeje beli mahal2.. tup2 kne wat keje.. tu bru sekali dtg, kalo dtg sekali lagi x tau la kne buli ap plak.. jgn serik taw.. hihi.. dats all.. penat dah merepek.. i syg uolss!!

soulmate 1 : Allah
soulmate 2 : Mak, ayah n family
soulmate 2 : Ahmad Norman Khalis



Tuesday, October 11, 2011

Mencari Memori..


mencari memori yang tidak mungkin aku dapat kembali.

meletakkan diri di alam maya.
menggapai sesuatu yang muncul dalam khayalan.
membuat aku terbuai2 dalam bayangan memori.
tapi hati dapat merasai manis dan pahit sesuatu memori.

si memori,
aku amat merinduimu,
aku akan selalu merinduimu..

Thursday, October 6, 2011

My febret..~~

CAPATI!!~~~~

Sedapnye kalau dapat makan capati tiap2 hari time bekfes.. perghh.. kalau kat rumah, mintak tolong ayah belikan je.. tapi sejak dok kat GAMBANG ni, tak penah sekalipon dapat makan capati.. orang2 KUANTAN tak makan capatikah?? maybe tak abes explore KUANTAN kot.. nnt bila2 nak ajak EN.NORMAN cari capati kat sini... hihi. CAPATI!!.. I LUV U LA~~

Wednesday, September 28, 2011

patah seribu...

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Tuesday, September 27, 2011

hati luruh bak salju..


.
. perasaan yang lama hilang tiba-tiba muncul tanpa diduga..
.. suatu perasaan yang membuatkan hati ku luruh tanpa dipetik..
... umpama ranumnya buah dari pokok, gugur bunga di musim luruh..
.. perasaan yang seolah2 hadir dan menantikan sesuatu indah dihadapan..
.. hati bertanya 'adakah ini rindu, cinta atau lebih indah dari sinar pelangi di balik hujan yang turun?'...
... jantung berdegup kencang umpama seakan muncul sesuatu yang indah dari syurga..
.. apakah ini??..
... jeritan batinku ini sudah tidak mampu bersuara..
.. yang ku mampu hanyalah membiarkan sahaja
..
tinta hati ini mengalir tatkala lidah kelu berbicara..

Tuesday, September 20, 2011

At last..



Kancil... Viva... Waja...Bmw.

........ en. noman.. pasni awak tdo jer k.........

Sunday, July 3, 2011

:(


tercalar

pedih

saket

nanges


Tuesday, May 24, 2011

jeritan batinku...


Dengar
Oh! Jeritan batinku
Memekik-mekik
Memanggil-manggil
Namamu selalu
Sehari kurasa sebulan
Hatiku tiada tertahan
Ku pandang kiri
Ku pandang kanan
Di kau tiada...

Risau
Batinku menangis risau
Makin kau jauh
Makin hatiku bertambah kacau
Mengapa kita berpisah
Tak sanggup menahan asmara
Oh! Dengarlah
Jeritan batinku

Tuesday, May 10, 2011

...sebelum ajal datang menjemput..

Berdasarkan pembacaan ( dari kajian2 yang telah dilakukan) dan pemerhatian yang sy buat, sy telah membuat satu rumusan perihal perbezaaan antara orang yang solat dengan orang yang meninggalkan solat. Solat merupakan perkara wajib untuk setiap umat Islam. Solat inilah yang membezakan islam dengan agama yang lain.

Orang yang solat (walaupun tidak diketahui sama ada solatnya diterima Allah atau tidak kerana Allah yang Maha Mengetahui)


  1. kekuatan mental lebih kuat

  2. wajahnya lebih tenang ketika dilanda musibah

  3. menjaga perilaku

  4. mempunyai ramai kawan

  5. penyabar

  6. lebih banyak berfikir dari berbicara

  7. murah dengan senyuman

  8. suka bersedekah

  9. pandai mengatur masa

  10. pembersih

Orang yang meninggalkan solat tanpa sebarang keuzuran



  1. kekuatan mental lemah tetapi tidak mengakuinya

  2. wajahnya sering resah

  3. perilaku lebih liar

  4. kurang teman/sahabat

  5. kurang penyabar/ mudah melenting

  6. banyak berbicara

  7. sukar bersedekah

  8. tidak pandai mengatur masa

  9. kurang pembersih

Islam itu sempurna. Sempurnakan lah hari2mu dengan tuntutan agama sebelum ajal datang menjemput.

Thursday, April 28, 2011

Sleepy hubby stabs wife for waking him up

Kuala Lumpur (The Star/ANN) - An angry husband, who was awakened from his morning slumber, beat up and stabbed his wife, Malaysian newspaper Harian Metro reported.

The woman is now in coma and fighting for her life at the Ampang Hospital in Malaysia, the paper said.

A police source told the daily that the couple in their 30s had quarrelled at their Pandan Indah Commercial Park home after the wife woke him up at about 6am on Sunday and asked him to perform his subuh (dawn) prayer.

After repeatedly telling his wife not to bother him, the man lost his patience and started to beat her up.

Despite the assaults, the woman continued to nag him to pray which further infuriated the man.

He took out a knife and stabbed her in the abdomen.

The victim's screams alerted a neighbour who rushed to the house.

"On seeing the neighbour, the husband fled," the source said.

Ampang Jaya police chief Asst Comm Amiruddin Jamaluddin said police had mounted a manhunt for the suspect.

Monday, April 25, 2011

ap aku rase sekarang...??


STRESS !!!!

-ase cam nak pelok2 baby2 yg comey bgi elang stress ak-

-nak dok kat bawah air terjun dekat ngan umah aku-

-nak cubit orang kuat2 n banyak kali -


Wednesday, April 20, 2011

Monday, April 18, 2011

bangon2 suboh!!~~

Jagalah solat, Allah pasti menjaga kita :)
Solat wajib 5 kali sehari, Subuh, Zohor, Asar, Maghrib, Isya', mudahkan?
Disiplinkan diri kita ya ukhti, InsyaAllah mendapat barakah dari Allah.

"Sesungguhnya solat yang paling berat bagi orang munafik adalah solat isyak dan solat subuh. Sekiranya mereka mengetahui apa yang terkandung di dalamnya, nescaya mereka datang kepada keduanya sekalipun dalam keadaan merangkak" (HR Al Bukhari dan Muslim)

Kalau solat Subuh, bangunlah walau mengantuk macam mana sekali pun, kalau Zohor, Asar, Maghrib & Isya' sesibuk macam mana sekali pun, tunaikanlah solat, solat itu wajib bagi seseorang muslim. Tak kira usia, tka kira tempat & waktu, walau dalam keadaan sakit sekali pun, kita wajib mendirikan solat :)

Kalo kat hostel dulu ustaz ciap msok hostel jerit " bangon2 suboh, saya kira sampi 10 kalau x bukak lagi lampu bilik saya naik tlg bukak lampu bilik kamu.. ni la warden yang terbaek..

Tem kat umah plak, yg selalu kejot saye tem2 suboh.. ayah sayela.. senang je die kejot.. switch on d light.. pastu baling (slow2) towel die gne mandi tdi kat muke.. tak mcm gelabah aku bgon semayang.. kadang2 tu da denga ayah berdehem mule la wat2 mengeliat nak bgon.. liat btol suboh.. huhu.. ble da beso ni pandai2 la.. xkan nak arap mak ayah kejot. cne nnt da kawen nak ajar anak semayang.. kat umah harapan la dapat tdo pas suboh.. mak ckp pintu rezeki tam pas suboh Die buke luas2.. rugi tdo pas suboh.. tpi ble kat u lepas bagi salam je tros tombg.. adoai..

nak balek umah!!~~ wuuuaaa :(


Thursday, April 14, 2011

4 DaRa


Empat Dara Duduk Di Tepi Sungai

Duduk Menjerat Si Ketamlah Batu

Manis Rupa Hai Elok Perangai

Sukar Dipilih Yang Manalah Satu


Empat Dara Berpakaian Sedondon

Berbaju Putih Berkainlah Biru

Pandai Mengarang Seloka Dan Pantun

Hitam Manis Hai PandanglahTak Jemu


Empat Dara Hai Denganlah Lagaknya

Bersiar-siar Sekeliling Kota

Sekali Pandang Senyuman Manisnya

Tak Mungkin Lupa Sepanjanglah Masa


Monday, April 4, 2011

^^strawberi+rose~~


Teliur ak tengok pic nie.. thnx senol bgi sy strawberi n rose.. i really appreciate it.. bukan senang nak dapat strawberi ni.. mau kne panjat cameron tu dulu... ak ske simpn brg2 org bagi lagi2 org yg ak sayang.. at least ak amek pic n simpn..kenangan tu ade.. kat umah tu betimbun barang2 simpan.. mak da bising.. xnak buang ke sket brg2 tu..
ni antara hobi ak la ske simpn brg2 org bagi.. bagi ak 1 bende tu sgt bernilai n x sme eventhough ak beli sampi 10.. sentimental value brg2 ni sgt2 lah tinggi.. tpi once ak da x ske(benci) sentuh pon ak xnak tpi still simpn.. hihi..n ak pelik sgt ble org bleh buang2 je brg yg org bagi ciap merungut2 x sesuai la ape la.. org nak bgi kre bersyukur la.. maybe ad sumthing wrong.. or die benci kat org yg bgi brg tu kat die?? ehmm.. well sume org x sme..



Rose ni wangi!!.. tapi bukan nye natural( bukan flavanoid flavour).. bunge ni da kne spray ngan bahan chemical.. selalu ak tengok rose merah.. dats y ak pilih kaler ni tem senol suh pilih.. tapi ak ske je rose x kesah kaler ape ad.. itam pon cantek bgi mate ak.. kat umah dulu mak ad tanam pokok rose ni.. ske sgt2 tem bunge tu jadi.. tapi x berani nak petik.. t mak marah..


Sejam pas amek dri senol.. woww.. die da kembang~~.. cantek nye.. awak cantek,, awak wangi.. badan awak ad duri.. byk.. tok protect awak.. complete kan kejadian awak..rose sinonim ngan wanita.. ak bersyukur manjadi seorang wanita just like dis rose..

Sunday, April 3, 2011

chem?? noo..

sok nak test.. ade kuiz plak tapi dari tdi stdy x masok2.. ntah ape la yg ak pk.. ase cam serabut je pale.. kimia2.. npe ak kat cni stdy sal kimia.. subject ni ak ske sgt2 tem mule2 ak blaja tem form 4.. ase cam ajaib gler blaja subject ni.. blaja bende yg x nmpk.. molecule2, atom.. ase cam hebat je ble blaja sume2 nie.. 1st exam.. scor.. dapat A kimia tem tu.. semangat bekobar2.. tapi makin lame makin trok result ak.. D.. fail pon penah.. tem tu mmg fail beramai2.. ase cam x tau blaja ape.. ble SPM.. result just ok la..

masuk je matrix chemistry wajib amek.. npe la die x bgi student drop chem just amek physic n bio.. tapi cne pon kne troskan jugak ngan chemistry ni..

masuk u plak.. amek kau mmg totally chemistry ak blaja.. INDUSTRIAL CHEMISTRY.. mmg hebat la ak..

sok ade test inorganic chemistry processing.. prof ridzuan nye subject.. terbaekla.. kalo lam class tu ak ase 20% je ak lam class.. lgi 80% ak x tau la kat ne.. dengan berbekalkan 20% ak lam class n revision yg ala2 nak x nak n no confident at all.. i will( actually must) seat the test..


( kimia= tem ni nlaja lam malay, chemistry= tem ni blaja lam eng)

p/s.. mak n ayah doakan intan.. i will try my best

Saturday, April 2, 2011

~~tadaa!!.. tudia. udang

UDANG!!!

yup.. dis is my febret dari kecik lgi.. ak leh gado disbbkn udang nie.. kat umah ak senang jer nak dptkn udang.. gtaw ayah je.. tros aritu gak dapat.. ayah n mak da tau sgt sal udang n ak.. maybe tem pregnnt dulu mak ak ngidam udang3.. so dats y anak die sorg ni da jadi antu udang.. tapi baru2 ni ak makin gler udang.. kalo nak beli lauk tem lunch amek udang 3, 4 ekor mahal nak mampos die charge.. maybe ssh kot nak dpt udang kat pahang nie.. disebabkan nak jugak mkn udang, mlm2 ak order la NASI GORENG UDANG.. banyak gler udang die boh.. kekadang tu beso2.. mmg nyam2 la ak mkn.. tpi problem nye mesti udang abes dulu sebelum nasi n nasi tu x terabes.. membazir jer




p/s: ahmad norman khalis.. pasni kalo sye merajok bwk g mkn udang k.. lagi beso lagi sye ske n cepat elang majuk..

Wednesday, March 30, 2011

bakal mak mertua ak ske ak ke x??

Sebut sal kawen memang best. lagi2 tem umo 20 n ke atas ni.. kalau buat survey kat u topic2 hot student u mesti kawen ni one of the top ranking.. tem2 kat u la baru jumpe pakwe makwe sume.. selalunye stat kawan2, chat2 kat skype, oovoo, pm kat fb.. mule2 just kenal2, pastu stat cite problem2 edop then mule la muncul ase cintan cintun nie..lme2 da kenal masing2 da stat ske n terkapel la.. kalau tengok yg alim2 ni tem blaja da kawen.. kalau yg da lame menggatal nie sume pas blaja tros nak kawen.. lagi2 kalau pakwe da keje, da ade simpanan, kete, umah.. bak kate pepatah.. rezeki x bek tolak.. maut jgn dicari..




ak ni pon studeent u jugak.. n ade buah ati cam org laen.. ble cakap bab kawen mmg ak ske n berangan da t kawen nak wat tema ape, wat kat mne, honeymoon la, tu la inila mcm2.. tpi kne kompol dwet dulu la bru leh propose kat mak n ayah..


tapi ade 1 bende yg ak selalu pk.. sedap ak besayang ngan anak die sekali cane kalau mak die x ske or dah ade calon len.. meraung ak.. cane nak tau bakal mak mertua ak ske kat ak?. ape ciri2 menantu idaman diorang?. adoi2.. camne nak wat nie.. ati anak dak bejaye tackle tinggl ati mak mertua.. bapak mertua ni xde problem sgt selalunye.. mak ni yg ak risau.. camne kalau ak ni bukan type menantu idaman die.. owh tidak.. ak ni xdela memilih n cerewet sgt lam edop.. kalau dpt mak mertua baek n paham ak senang edop.. bahagie sepanjang hayat. tp pakwe ak ni ank sulong.. mesti comitment besar kat family lagi2 mak die. huhu.. mak die ske ak x?



aunty era.. sye eclass kawan dengan ank aunty ni.. sye akn jge die cmne aunty jge die.. sye tau anak aunty ni makan no 1.. sye kne blaja masak dari aunty bia ble mkn die engat aunty yang masak. berat badan die insyallah akan betambh2 same mcm auty jge die dari kecik sampai die beso.. arap aunty dapat time sye sebagai menantu.. uncle noman!! sila promote 'kawan' awak nie bek2 kat mak k..


neway: i hope oneday i will become d best mak mertua coz my target nak ad ramai ank n ramai menantu.. hehe





Sunday, March 27, 2011

the climb~~


I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"


Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking


But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose


Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking

Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking


I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong Just keep pushing on


Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

Friday, March 25, 2011

species2 kek..


Kek ni 1st time makan.. nama kek ni
WAFER CRUMBS CHEESECAKE..
ditempah special oleh senol n nama kek ni senol sendiri reka2... walaupun kek ni species cheese tapi tak muak bila makan.. setiap kali suap masuk dalam mulut mesti sebut" mmm...dapnyee".. tak tau la bape kali sebut sedap.. kek yang padat, sweet tapi x sweet sangat2.. tak muak n yang penting it look tempting bile 1st time tengok.. tapi maybe acik yang buat kek ni x sempat g class kaligrafi asek g class untuk wat kek cedap2 jer.. so, inilah hasil nama2 kitorang atas kek 2.. pape pun thumb up tok ancik yang wat kek ni.. cedap!!.. nyam2..


WAFER CRUMBS CHEESECAKE

Location: bilik wani
Time: sket lagi nak pukul 12.. malam
muke2 nak suprisekan beday gul: yus, intan. fiona, shida n lin
muke yang kene suprise : wani

OREO CHEESE CAKE.. antara kek2 febret dak2 u untuk sambut besday membe. kek ni jadi febret ramai disebabkan beberapa faktor.. maybe 1st sekali disebabkan mudah nak cari ( kat mega je pon), 2nd.. no need to tempah2.. 3rd.. budgett.. ngeeee..
budget ke ape ke x penting.. yang penting eclass n leh wat orang epii..
EPI BESDAY WANIIEE
(dak class saye @ dak kedah)


OREO CHEESE CAKE

CUPCAKE COMEY.. ni just bleh dapat seminggu sekali jer.. only can be find in gambang.. comey, kecik, sedap n murah( singgit je pon).. cream die x muak n ade coklat2 seposen atas die..



Taun ni paling banyak makan kek.. stat akak tunang, besday2 orang, secret recipe lagi, cupcake.. kalau macam ni sepanjang taun x tau la..

My dream: have my own bakery n chocolate house

"DIAMOND CHOC HOUSE"


Tuesday, March 22, 2011

Sedetik Lebih

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa


Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya


Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

Monday, March 21, 2011

Menghitung Hari

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

merayap ngan zatii!!!!




"weekend ni intan free x??".. tetibe zati kol n tnye.. pehal plak minah ni. Dah la jauh kat USm tetibe tnye weekend ni free x.. "npe?? nak dtg ke??"..
7.30 pagi: location bustop depan UMP.. muncul 2 org awek USM.. sampai kat bilik, kak syawal tros ciap2 'dating'.. intan n zati meneruskan hibernasi..
Tepat kol 12, stat enjin pecut g kuantan..

sesampai je ECm, ni la kojo.. abes sume baju ktrg try..

alas perut before sambong jalan2

temenung seketika

sampai ke toilet amek pic, bukti dating

3.40pm.: big mommo's... cite ni mmg klaka nak mampos.. sal sorang ayah nak selamtkan anak lelaki ( minat music) die dari orang jahat n diorang kene menyamar jadi pompuan n dok kat hostel sekali ngan dak2 pompuan.. 5 star 4 big mommo's.. moral cite ni lastly anak die ekot cakap ayah die to choose education field first before become an artist.

perot pon lapo.. then pas tengok wayang cari makan la..

zati tgok je.. x mkn pon da kenyang

Senanye xnak makan pon chop2 ni.. tapi spageti da abes n perot pon dah bebunyik so belasah je..

ni zati punye..chicken grill barbeque

ni intan nye.. chicken grill maryland ape ntah.. ada pisang grill lagi..

tunggu masa nak terkam je nie..

makan time!!

miz intan

miz zati( membe baek from matrx, dak ganu)

After Maghrib: location.. TC@ teluk cempedak.. turun je kete denga sore Alleycat live.. die ngah perform rupenye ada event kat situ.. layan 2 lagu die sambil makan yogurt dengan air revive free n pringles .. abes je 2 lagu die hujan!!!.. naseb baik ada banyak khemah.. time2 hujan da renyai ada plak pemilik2 DSLr snap2 gambo.. kalau nak snap mintak la permission sempat la jugak posing.. pastu sempat plak sebelum balik tu singgah expo kat Tc borak2 ngan dak pompuan yang jage kedai sambil duet pon melayang.. eh baru tingat x makan lagi.. puas beborak kitrg pon tros membawa diri ke Chili( kedai makan ).. tapaw je n tros blek UMP..

Yang bestnye keluo bedua ngan minah nie die sentiase on je.. n ekot je kerenah intan ni.. da ase cam g date ngan pakwe plak.. zati pasni kite g jalan2 lagi yer.. 1 day holiday is not enough 4 me..

Thursday, February 24, 2011

dunia batinku...

Selaluku bayangkan bagaimanakah
Agaknya rasa ditempatmu
Disamping kekasih yang membelai
Hati dan perasaanmu oh kawanku

Malu ku nak cerita
Kerana ku tak mahu kau sampai baca rahsiaku
Biarlah tak siapa yang tahu
Gejolak didunia batinku

Zahir kau lihat bukan segala-gala
Bibir tersenyum menutup jiwa yang luka
Zahir kau lihat hanya antara lapis
Mataku sinar bergenang tangis

Memang nasib bercinta
Kerap terhenti disimpang hidup, rindu dan cahaya
Kekasih yang setia
Kekasih yang amat sempurna cintanya

Demi cinta yang benar...

Wednesday, February 9, 2011