Wednesday, March 30, 2011

bakal mak mertua ak ske ak ke x??

Sebut sal kawen memang best. lagi2 tem umo 20 n ke atas ni.. kalau buat survey kat u topic2 hot student u mesti kawen ni one of the top ranking.. tem2 kat u la baru jumpe pakwe makwe sume.. selalunye stat kawan2, chat2 kat skype, oovoo, pm kat fb.. mule2 just kenal2, pastu stat cite problem2 edop then mule la muncul ase cintan cintun nie..lme2 da kenal masing2 da stat ske n terkapel la.. kalau tengok yg alim2 ni tem blaja da kawen.. kalau yg da lame menggatal nie sume pas blaja tros nak kawen.. lagi2 kalau pakwe da keje, da ade simpanan, kete, umah.. bak kate pepatah.. rezeki x bek tolak.. maut jgn dicari..




ak ni pon studeent u jugak.. n ade buah ati cam org laen.. ble cakap bab kawen mmg ak ske n berangan da t kawen nak wat tema ape, wat kat mne, honeymoon la, tu la inila mcm2.. tpi kne kompol dwet dulu la bru leh propose kat mak n ayah..


tapi ade 1 bende yg ak selalu pk.. sedap ak besayang ngan anak die sekali cane kalau mak die x ske or dah ade calon len.. meraung ak.. cane nak tau bakal mak mertua ak ske kat ak?. ape ciri2 menantu idaman diorang?. adoi2.. camne nak wat nie.. ati anak dak bejaye tackle tinggl ati mak mertua.. bapak mertua ni xde problem sgt selalunye.. mak ni yg ak risau.. camne kalau ak ni bukan type menantu idaman die.. owh tidak.. ak ni xdela memilih n cerewet sgt lam edop.. kalau dpt mak mertua baek n paham ak senang edop.. bahagie sepanjang hayat. tp pakwe ak ni ank sulong.. mesti comitment besar kat family lagi2 mak die. huhu.. mak die ske ak x?



aunty era.. sye eclass kawan dengan ank aunty ni.. sye akn jge die cmne aunty jge die.. sye tau anak aunty ni makan no 1.. sye kne blaja masak dari aunty bia ble mkn die engat aunty yang masak. berat badan die insyallah akan betambh2 same mcm auty jge die dari kecik sampai die beso.. arap aunty dapat time sye sebagai menantu.. uncle noman!! sila promote 'kawan' awak nie bek2 kat mak k..


neway: i hope oneday i will become d best mak mertua coz my target nak ad ramai ank n ramai menantu.. hehe





6 comments:

haziq said...

wowwww.. jauh da mrancang 2.. hoho..
kawen nnti jgn lupe jmput..
aku xnk tag2 gmbr.. nk kad jmputan btol pnye tau..

~conangirlz~ said...

perghhh, mmg jauh r perancangan..bagus2..^ ^
hehehe..hurmm, harap2 kite leh dpt mak mertua y fhm ekk..snng idop kite..kekeke..gud luck ea nnt..ble u akn jumpe bakal mak mertua u..kekeke.. :)

- I.j.a.T - said...

salam....waahhh..intan..satu perancangan dan imiginasi pemikiran yang TERBAIKK...sekuran-kurangnyer imtan da bersedia ngan seme n setiap perkara2 yang tak terjangka..tp hopefully seme berjalan ngan baik r...heheh...anyway..wish u all the best n happy3 sokmo...=)

Jaj@n said...

Dah ready daa.. btw, perangai mak mertua smue laen2.. harap, ape yg diharapkan itu yg dpt.. =)
all the best to you..

iNtAn sHaFiNaZ said...

thnx guyz 4 all d suport.. mmg bende ni yg antra bende seram nak tempuh.. sape xnak kawen an.. kawen nye lmbt lagi.. berangan jer skrg ni.. dwet xdak lagi.. no money no talk.. just berangan je dulu..

Jaj@n said...

hahaha..like your statement..!!